Tradičná čínska DIETETIKA je predstavuje kompletné štúdium rozdelené do dvoch 5-dňových seminárov so zameraním na stravovanie podľa zásad a pravidiel Tradičnej čínskej medicíny a zahŕňa:
- Základy teórie Tradičnej čínskej medicíny ( Jin a Jang, 5 prvkov, QI, Príčiny chorôb, Krv, Meridiány, Diferenciálnu diagnostiku, Osmerú osnovu )
- Históriu čínskej dietetickej terapie
- Čínsky systém liečby pomocou potravín
- Zisťovanie telesného typu a výber vhodných potravín
- Strava podľa 5 prvkov
- Strava podľa ročných období
- 5 energii potravín
- 5 chutí a ich účinky na ľudské orgány
- Účinky potravín na ľudský organizmus ( korenia a byliny, ovocie a orechy, mäso, mlieko, morské produkty, hydina,vajcia, strukoviny, obiloviny, oleje, semená, zelenina, atď.)
- Spôsoby úpravy potravín
- Čínske metódy liečby jednotlivých ochorení potravinami ( chrípka, cukrovka, ľadviny, astma, tráviace problémy - žalúdok, slezina, zápcha, hnačka, nevoľnosť, anémia, hemofília, opilosť, fajčenie, menštruačné poruchy, tehotenské problémy, hemoroidy, problémy s vlasmi, pliesňové choroby, psoriáza, nespavosť, kašeľ, opuchy, atď. )
- Čínske liečivé byliny
- Čínske liečivé huby
- Čínske liečivé čaje
- Špeciálne čínske metódy zamerané na znižovanie nadváhy
- RECEPTY :-)